Rami Lehtola

Rami Lehtola, poliitikko?

”Minua ei politiikka kiinnosta!” Olen kuullut sen kommentin usein. Ja luvalla sanoen olen tainnut sen itsekin joskus lausua. Luulen kuitenkin, että politiikka kiinnostaa kyllä lähes jokaista. Me kaiketi vain väsymme kaikkeen poliittiseen pelailuun, suhmurointiin ja lehmänkauppoihin, joka politiikkaan joskus liittyy.

Politiikka kiinnostaa erityisesti silloin, kun oman kylän tai kaupungin lähikoulu on lakkautusuhan alla. Se kiinnostaa silloin, kun omalle rakkaalle harrastukselle kaivataan tiloja tai mahdollisuuksia. Politiikka on läsnä silloin, kun kadut ovat aamulla auraamatta tai kun pohditaan Suomen turvallisuuspoliittista tilannetta. Toinen on pieni osa arkea ja toinen suuri ja kauaskantoinen linjaus. Politiikkaa silti molemmat.

Kun kaikki on sanottu ja tehty, Suomi olisi taas pikkuisen parempi paikka olla ja elää.

Minä olen yksi niistä, joita yhteisten asioiden hoito kiinnostaa. Minä istun kuuntelemassa, kun tunti toisensa perään käydään läpi erilaisia osavuosiraportteja ja selvityksiä. Kahlaan läpi monisataasivuisia esityslistoja ja raportteja, koska niin vain meidän poliitikkojen kuuluu tehdä.

En ole lähtenyt politiikkaan mukaan vallanhimosta tai pätemisen tarpeesta. Varmasti sellaisiakin on, mutta minä en itse asiassa ole heihin törmännyt. Kanssani vaikuttamassa on joukko ihmisiä, jotka aivan samalla tavalla yrittävät tehdä asioita kansalaisten parhaaksi. Oman arvomaailmansa ja omien periaatteidensa mukaisesti. Se on minunkin tavoitteeni. Että kun kaikki on sanottu ja tehty, Suomi olisi taas pikkuisen parempi paikka olla ja elää.

Minulle voi laittaa sähköpostia osoitteeseen: rami@ramilehtola.com

Advertisement