Lobbausta ja anarkiaa?

Image by wirestock on Freepik

Kun lähdin mukaan politiikkaan, minut yllätti ehkä kaikkein eniten erilaisten yhteydenottojen määrä. Ihan siitä lähtien, kun olin vasta ehdokkaana kunnallisvaaleista, sähköpostiini alkoi tulla monenlaista kutsua ja viestiä. Tuli kutsuja erilaisiin webinaareihin ja tapahtumiin. Tuli erilaista uutiskirjettä ja tiedotetta ja tuli erilaisten eturyhmien listaamia toiveita ja tavoitteita, joita meidän tulisi tietysti sitten ajaa, jos tulemme valituksi. Kai se sitten on sitä lobbausta, mistä paljon kuulee puhuttavan.

Nyt, kun olen ilmoittautunut eduskuntavaaliehdokkaaksi, sama kehitys jatkuu. Kutsut ja viestit saattavat tulla ehkä hieman isommilta toimijoilta, koska eduskuntavaaleissa on silti kysymys koko Suomea koskevista asioista. Kuntapoliitikkohan keskittyy pääosin oman ja ehkä muutaman naapurikunnan asioihin – silloin, kun kuntarajat ylittävää yhteistyötä tehdään. Minulle tulee jo nyt yksi poliittinen uutiskirje, jonka toimittaja on saanut yhteystietoni virallisista rekistereistä. Samoin olen menossa ainakin kuuntelemaan toisen valtakunnallisen toimijan hallitusohjelmatavoitteista. Nämä molemmat liittyvät siis tuohon eduskuntavaaliehdokkuuteeni.

Tähän kaikkeen liittyy silti myös politiikan yksi hankalimmista kuvioista – aika ei tahdo riittää. Pelkästään kunnallisella tasolla on monta hienoa ja tärkeää tapahtumaa, jossa haluaisi olla mukana. Joissakin tapahtumissa ehkä vain ”viran” puolesta, mutta monessa ihan aidosta mielenkiinnosta. Kuitenkin moni kaltaiseni amatööripoliitikko tekee päivät palkkatyötään ja aikaa pitää jakaa myös perheelle ja harrastuksillekin. Eikä lepokaan olisi pahitteeksi aina silloin tällöin.

Olen viime päivinä kuunnellut äänikirjoja ja erityisesti olen keskittynyt poliitikkojen elämäkertoihin ja poliittisiin muistelmiin. Aika usein niissäkin tulee esille se sama haaste, että kysyjiä ja kutsujia on aivan liikaa. Ja toki minä ymmärrän, että ”You ain’t seen nothing yet”. Mitä kauemmin tässä on mukana ja mitä pitemmälle pääsee, sitä kovemmaksi käy kilpailu myös ajasta. Mutta ehkäpä muistat – arvoisa äänestäjä – että aikaa meillä on kaikilla saman verran. Itse pyrin käyttämään oman aikani mahdollisimman viisaasti. Koeta sinäkin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s